Račić bb, Bihać, BiH

+387 63 14 14 14

japodskiotoci@gmail.com

Istraži dolinu Japoda

stvorite uspomene koje će trajati

Dobrodošli u Nacionalni park Una - skriveni dragulj koji čeka da bude otkriven

Ova oaza prirodne ljepote pružit će vam nezaboravan doživljaj u srcu Balkana.

Posjetite Nacionalni park Una i otkrijte prekrasne kaskade vodopada i tirkizne rijeke koje se spajaju u bujnom zelenilu. Uz to, možete istražiti mnoštvo planinskih staza, istražiti šume i rijetke biljne i životinjske vrste koje se nalaze u parku.

Vuk na putu

Zaronite u nezaboravnu pustolovinu raftingom na Uni!
Osjetite adrenalin dok se borite s brzacima i uživajte u prekrasnim pejzažima koji vas okružuju.

Najbolji način za udoban i suh doživljaj rijeke Une

Doživi srce prirode
dok ploviš na
unskoj lađi

Više od stotinu godina prisutna je ljubav ovdašnjeg stanovništva prema izradi drvenih čamaca, nazvanih “lađe”, a koje su specifične za rijeku Unu. Ovo ugodno iskustvo suhe i sigurne plovidbe na vodi želimo prenijeti i na vas.

Savršen iskustvo na vodi počinje ukrcajem na naš drveni čamac. Plovite kroz prelijepi krajolik i otkrijte tajne skrivene u prirodi koja okružuje vas i vaše prijatelje ili obitelj. Uz to, možete uživati u raznim aktivnostima na čamcu, od sunčanja na palubi, slikanja na našoj ljulji koja je smještena na sred rijeke, zanimljivih priča naših lađara, pa sve do gastronomskog doživljaj kojeg nećete zaboraviti.

Istraži dolinu Japoda

Biciklom otkrijete mnoge lokacije u našoj okolini, istražite nova mjesta i doživite prekrasne vidikovce na jedinstven način.

Uživajte u ljepoti prirode dok veslate kajakom oko Japodskih otoka i otkrivate rijeku.

Nudimo kratke rute Quadom koje su pogodne za sve uzraste. Upotpunite dan ovom neobičnom vožnjom na četiri točka.

Napravite odlične fotografije dok se ljuljate iznad vode

Ljulja na Uni

Uživajte u ljuljanju iznad kristalno čiste Une! Ovo je odlično iskustvo za uživanje u uzbudljivom ljuljanju iznad rijeke i za napraviti odlične fotografije. Do ljulje možete doći kajakom, sa lađarom na lađi ili plivajući.

Vidimo se na ljulji!

Zaboravljeni gorštaci

Ko su bili Japodi?

Japodi su bili jedno od ilirskih plemena koje je nastanjivalo područje zapadne Bosne i Hercegovine, srednje i sjeverne Hrvatske u antičko doba. Poznati su po svojoj hrabrosti i ratničkim sposobnostima te su često vodili borbe protiv rimskih osvajača. Jezik kojim su govorili pripadao je ilirskoj grani indoeuropske jezične obitelji. Danas se o japodskoj kulturi može saznati putem arheoloških nalaza i antičkih zapisa.

Japodi su nastanjivali područje grada Bihaća, posebno naselja Ripač i Račić, gdje se i nalaze Japodski otoci.

Scroll to top