راتشيتش ب، بيهاتش، البوسنة والهرسك

+387 63 14 14 14

japodskiotoci@gmail.com

Dostava i isporuka

Dostavu vrši kurirska služba Euroexpress d.o.o. Vaša pošiljka je osigurana od gubitka u dostavi. 

Uslovi dostave

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do sprata/kata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu.

Cijenovnik dostave

Kupac dostavu plaća pri preuzimanju na osnovu posebne stavke na računu ili posebnog računa. Troškovi dostave se naplaćuju u iznosu od 10,00 KM.
U slučaju zamjene naručenog artikla, Kupac snosi direktne troškove povrata artikala i ponovnog slanja zamjenskog artikla.
U slučaju povrata sredstava Srce prirode d.o.o vrši povrat sredstava u iznosu naručenog artikla, dok za troškove dostave snosi kupac.

Ostali uslovi dostave

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je Dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Ukoliko primijetite oštećenje na robi prilikom preuzimanja od strane brze pošte, potrebno je da učinite sljedeće:

Ako je oštećenje primijećeno odmah po prijemu pošiljke:

Sačinite zapisnik u prisustvu kurira, koji će potpisati obje strane. Također priložite  fotografije oštećenog uređaja.

Ako je oštećenje primijećeno naknadno:

Imate pravo da prijavite štetu u roku 24 sata. Potrebno je da se pismeno obratite Srce prirode d.o.o. i priložite dokaz da do oštećenja pošiljke nije nastalo od momenta preuzimanja do trenutka prijave štete.

Prije povrata, obavijestite Srce prirode d.o.o., a oštećenu robu šaljite isključivo EUROEXPRESS brzom poštom. U slučaju slanja drugom poštom, povrat se neće priznati i biće vraćen pošiljaocu. Uređaji se moraju adekvatno upakovati i zaštititi od dodatnog oštećenja. Povrat neadekvatno upakovane robe se neće priznati.

Rok isporuke

Pošiljke se isporučuju najkasnije u roku od 5 radnih dana od momenta potvrde narudžbe.

Reklamacija i povrat robe

Ako primijetite da je proizvod neispravan ili niste zadovoljni prilikom prve uporabe, molimo vas da slijedite navedene korake:

  1. Pošaljite informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili korisničkim imenom te opisom reklamacije e-mailom na japodskiotoci@gmail.com ili telefonski na +387 63 14 14 14.

  2. Dobit ćete potvrdu primitka reklamacije, a temeljem opisa, bit će vam rečeno može li se proizvod zamijeniti ili vratiti novac.

  3. Ako je zamjena ili povrat novca moguć, vratite reklamirani proizvod u dogovoru sa webshop prodajom.

  4. Po primitku proizvoda, dobit ćete obavijest o povratu novca ili slanju zamjenskog proizvoda unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom, kontaktirajte nas telefonski na +387 63 14 14 14 ili na e-mail japodskiotoci@gmail.com. Povrat novca vršimo na žiro račun.

Ukoliko Vam artikal koji ste kupili ne odgovara isti možete reklamirati u skladu sa članom 47 Zakona o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini u roku ne dužem od 15 dana. Sve reklamacije pristigle nakon isteka roka od 15 dana neće biti uzete u obzir. Nakon odobrene reklamacije, kurirska služba će preuzeti reklamacijski artikal sa adrese kupca. Kako biste ostvarili pravo na reklamaciju, artikal koji se preuzima mora biti neoštećen zajedno sa originalnom ambalažom te svom pratećom dokumentacijom uz koju je bio isporučen uključujući fiskalni račun i garantni list.

Ukoliko prilikom isporuke artikla na Vašoj adresi primjetite oštećenje na artiklu odnosno njegovoj ambalaži zamolili bi Vas da isti ne preuzimate, te da nas odmah kontaktirate kako bi mogli poslati novu pošiljku na Vašu adresu u što kraćem roku.

U slučaju da Vam se odobri povrat novca/zamjena za novi artikal, kurirska služba će preuzeti reklamirani artikal sa Vaše adrese i isti vratiti u naše skladište. Po prijemu artikla u naše skladište, šaljemo Vam obavjest o povratu novca odnosno isporuci novog artikla. Povrat novca će biti izvršen u roku do 7 dana, a isporuka zamjenskog artikal u roku ne dužem od 15 dana.. Povrat novca vrsimo na ziro racun.

انتقل إلى أعلى
ar